Érzékeny témáról lesz szó, azonban határozott véleményem az, hogy önmagát felnőttnek valló ember nem jöhet zavarba, ha szóba kerül az anális szex, az abortusz, a gumióvszer, és úgy általában a szexuális felvilágosítás. Pláne, ha az illetőnek van gyermeke. Ugyanis a gyerek fog kérdezni, és ha a szülőtől nem kap választ a kérdéseire, majd kap mástól – nem biztos, hogy helyes válaszokat -, éppen ezért tartottuk fontosnak megosztani Ágoston László posztját és eseményét, változtatások nélkül. Íme:

„Beszélgettél már a gyerekeddel az anális szexről? Ha veled nem fog beszélni róla, ne hidd, hogy mással sem fog. És az élete egy pontján találkozni is fog vele. Vajon fel lesz készülve erre a találkozásra?

Mit tud vajon a pornóról? Vajon van bűtudata önkielégítés után? Ha megkérdezi a gyereked, az LMBTQ-ban mit jelent a Q, mit válaszolnál neki?

Ugye, milyen zavarbaejtő egyáltalán olvasni is ezeket a kérdéseket? Pedig vagy te segítesz választ találni a gyermekednek ezekre a kérdésekre, vagy a tornaterem öltözőjében fognak mások. És persze megbízhatatlan fórumokon, arc nélküli figurák kommentjeiből fog tájékozódni.

Rosszabb esetben akár rátalál a nemi identitására, és el is hiszi, amit mondanak róla.

Nem volt még generáció, akit ne hagyott volna magára Magyarország a szexuális felvilágosítás terén. Emlékszel, hogy az Ifjúsági Magazinba milyen kérdéseket írogattak be? Szerinted ma többen tudják a választ, az újra és újra feltörő kérdésre: „ha lenyeltem lehetek terhes”?

Pedig ez még a legeslegegyszerűbb része. A biológia. Emlékszem, nekünk a tanár „nemi készülékekről” beszélt, hogy véletlenül se kelljen kimondani a szót: „pénisz”. (Vajon ő maga mennyire volt felvilágosodott?)

De ez csak a jéghegy csúcsa. Az igazán fontos kérdések még csak ezek után jönnek: beszélni például:

a beleegyezés fontosságáról,

az abortuszról,

a meztelen képek és péniszfotók küldéséről és kapásáról,

arról, ki fizessen a randin,

mire vigyázzon egy buliban,

vagy hogyan kéne „jól” szakítani…

Mondhatod, hogy ezeket neked sem mondta el senki. Én is magamtól tanultam meg – nagy hibák és fájdalmak árán. De miért kéne, hogy ez a gyerekeinkkel is így legyen? Miért ne mehetnénk át egyszer játékosan, szeretettel, de őszintén és informatívan a legnehezebb kérdéseken is? Igen, az „LMBTQ-ügyön” is…

Hogy felkészültebbek legyenek és egészségesebb legyen a szexualitáshoz való viszonyuk, mint nekünk úgy általában…

Ez a kurzus egyelőre egy terv csupán. Szívesen megcsinálom, de tudnom kell, hogy lenne-e iránta érdeklődés. Nyisd meg a linket és jelentkezz elő a kurzusra, ha úgy gondolod, befizetnél rá!

Elérhető áron lenne, rászorulóknak 80% (!) kedvezménnyel. Letölthető, bármikor meg- és újranézhető.

De ez még csak álmodozás, amíg nem jön össze a létszám.”

RÉSZLETEK, ELŐJELENTKEZÉS ITT:

https://agostonlaszlo.hu/szexualis-felvilagositas/?fbclid=IwAR26130A2OaTQvxPuwl3UbH060AMb0uS54fVZSGnN9GNPvns-El3uwlTExg