Összesen 24 ezer sorfát igényelhetnek a 10 ezer fő alatti települések annak a településfásítási programnak a második fordulójában, aminek megpályázásáról csütörtökön döntött Siklós képviselő-testülete.

Településenként legfeljebb 30 darab sorfa igényelhető, melyeket 19 fafajból lehet kiválasztani. Most igényelt fák ültetésére – a támogatás megítélése esetén – 2021 őszén vagy 2022 tavaszán kerülhet sor legfeljebb öt különböző helyszínen.

A program első fordulójában siklós nem kapott támogatást, a második etapban viszont a korábban támogatott települések nem vehetnek részt.

Siklóson legutóbb a Föld napja alkalmából ültettek nagyobb mennyiségű fát, amikor márciusban kétszáz csemete kapott helyet a kerékpárút mellett. Riegl Gábor akkor jelezte: Siklós több pontját, köztük a belvárost is érintő fásítási programon dolgoznak, melynek során számos fa kerül majd olyan helyekre is, ahol az esztétikus városkép alakítása mellett a gyalogosok és karékpárosok számára hasznosak.

Siklós Városgondnoksága a napokban fejezte be a fásításokat, ami keretében összesen 69 fa került a város utcáira és tereire, többek közt a Gordisai útra, a Kresz parkba, az újonnan épített Hajdú utcai parkolóhoz, az inert lerakó előterébe, a Szegfű utcai sportpark környezetébe, de pótolva is lettek a Maestro parkolóban, Sallai és a Hegyalja utcában. – írja a siklosihirek.hu