5,5 millió oltás esetén jönnek a következő enyhítések, és bár az oltásiprogram megtorpant, ez a szám jó eséllyel péntekre így is összejöhet. A beoltottak száma 5 486 514 fő, közülük 4 916 927 fő már a második oltását is megkapta. 52 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 808  128 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 992 főre emelkedett.

Kiindulva az elmúlt napok adataiból, vélhetően pénteken lépjük át az 5.5 milliós határt, ami egyben azt is jelenti, hogy a magyar felnőtt lakosság többsége, 67 százaléka kapott oltást, és hozzájárult a védekezés sikerességéhez és az újra nyitás lehetőségéhez. Az oltási hajlandóságra jellemző, hogy kedden mindössze háromezren regisztráltak, egyharmaduk 12-15 éves volt.

Immunológusok is figyelmeztetnek: óvatosan azoknak, akik oltatlanok. Ugyanis ők nem védettek, rájuk nézve katasztrofális következményei lehetnek, ha leveszik a maszkot, így ő azt javasolja, hogy aki nem oltakozott, inkább hordja tovább a maszkot, ami életet menthet.