A magyar politikai életben voltak már szürreális koalíciók, elég csak például az 1994-es MSZP-SZDSZ kormányra, vagy a „csuhások térdre” mondatot kijelentő fideszesek későbbi KDNP-vel való összefogására gondolni, azonban a Fidesz-DK nagykoalíció még a sokat látott magyar népnek is új, és erős. Azonban nem szürreális, Ferencvárosban a két párt összefogott, Baranyi Krisztina polgármester ellen, hogy a ferencvárosi Pinceszínház élén Sztarenki Pál álljon. Fontos megjegyezni, hogy ő nem az a jelölt, akit a szakmai bizottság javasolt, azonban a helyi Fidesz a DK-val és részben az MSZP-vel összefogva leszavazták a bizottság által alkalmasabbnak tartott jelöltet.

Ahogy Döme Zsuzsanna a kerület Kétfarkú Kutyapártos alpolgármestere írja közösségi oldalán:

„Nagykoalíció! A Ferencvárosi Pinceszínház igazgatói posztjára a szakmai bíráló bizottság ajánlásával szembemenve a Fidesz az MSZP-vel, a DK-val és részben a Momentummal együtt megszavazta Sztarenki Pált. Ő nem titkoltan azon fog dolgozni, hogy a Pinceszínház pont olyan maradjon, amilyen eddig volt.

Az „ellenzéki” pártok az önkormányzati választás idején elkötelezték magukat Ferencváros kulturális életének felfrissítése, a progresszió mellett.

Ma bebizonyosodott, hogy mindez csak kampányígéret volt. Válogathattak az ötletesebbnél ötletesebb, inovatívabbnál innovatívabb pályázók között. Végül úgy döntöttek: minden jól van úgy, ahogy van.”