Tavaly nyáron kezdődött meg Pécs legújabb vásárcsarnok építése, ami előreláthatólag jövőre, 2022 januárjában fog befejeződni. Összesen 5600 négyzetméter alapterületű a B Build & Trade kivitelezése alapján, amely mintegy 3 milliárd forintba kerül.

A jelenlegi vásárcsarnok mellé épül, és magába foglalja a fedett vásártereket, valamint az üzleteket és a hozzájuk tartozó hűtőházat is. Ezenfelül pedig, a csarnok külső területe is kialakításra vár, úgymint egy szökőkút és a hozzá tartozó zöldterület, maga a tér, a kültéri standok és természetesen az épülethez tartozó parkolóhelyek, amelyből összesen 67 darab lesz.

Nagyából fél-egy évre vagyunk attól, hogy napi rendszerességgel tudjuk látogatni a vásárcsarnokot, azonban ha valakit nagyon furdal a kíváncsiság mégis hol tartanak a munkálatok, akkor lehetősége van ezen a szombaton, 2021.07.17-én meglátogatni az épületet előzetes regisztrációval, amit 2021. július 15. csütörtök 14:00 óráig tehet meg, ezen a felületen:

Ezt a látogatást az önkormányzat teszi lehetővé, abból az okból kifolyólag, hogy elkészült a csarnok épületszerkezete. Természetesen, aki részt vesz a regisztráción, és behívást nyer a szombati látogatásra, az csakis kizárólag a munkavédelmi előírásoknak megfelelően jelenhet meg a helyszínen, amely a következő: zárt cipő és munkavédelmi sisak, amit a szervezők biztosítanak.

1, 2