A hét első napján Kozármisleny polgármestere, Biró Károly elkísérte Sellyére Kozármisleny Város Önkormányzata adományát Sellyére, hogy a segítség gyorsan és hathatósan kerüljön el a károsultak számára.

Mint arról már korábban beszámoltunk, a tíz nappal ezelőtti katasztrofális időjárásban a Baranya megyei várost erős jégverés sújtotta.  Az adomány 1200 folyóméter bramac tetőléc volt fél millió Ft értékben!

A támogatást Kovácsné Böröcz Anette alpolgármester asszony és kollégái nagy szeretettel fogadták, és vették át. Nagy Attila, Sellye polgármesterének kérésére a Pécs közvetlen szomszédságában található város nem a pénzt utalt, hanem tető faanyagot vitt a jégverés károsultjainak. Így az adomány azonnal felhasználásra kerülhet a több száz sérült sellyei házaknál.

„Mivel az épületfa országos hiánycikk, a kérés teljesítése nem volt könnyű, de mi nem ismerünk lehetetlent. A Téglacentrum kft. és Hámori Róbert hatékony segítségével a tetőléceket gyorsan beszereztük.” – írta közösségi oldalán Kozármisleny polgármestere, Biró Károly.

Kozármisleny ismét szolidáris tudott lenni, gyorsan és hatékonyan nyújtott segítséget a térség egyik katasztrófa sújtotta településének.