Kásás Tamás háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó. A válogatottal felnőtt és utánpótlás szinten is minden nagy tornán szerzett aranyérmet. 2015. május 13-án őt választották a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete legújabb tagjának.

Tamás labdaszeretete már fiatalkorában megmutatkozott, köszönhetően édesapjának, Kásás Zoltánnak, aki szintén vízilabdázott és edzőként is tevékenykedett. Tamás 6 éves korában kezdett vízilabdázni. 1993-ban ifjúsági Európa-bajnokságot nyert. Ugyanebben az évben már tagja volt a felnőtt válogatott keretnek. A válogatottban 1994 márciusában mutatkozhatott be, majd junior Eb elsőséget szerzett és a Ferencvároshoz igazolt. 

A válogatottal felnőtt- és utánpótlásszinten is minden nagy tornán szerzett aranyérmet. 2011-ben búcsúzott a válogatottságtól, de 2012-ben még tagja volt a londoni olimpián az ötödik helyezett vízilabda-válogatottnak, a spanyolok ellen 14-8-ra megnyert meccsel köszönt el a vízilabdától.

Kásás Tamás számos érmet szerzett, minket pedig rengeteg szép pillanattal ajándékozott meg. Háromszor nyert olimpiai aranyérmet, ezzel büszkévé téve Magyarországot:

  • 2000, Sydney
  • 2004, Athén
  • 2008, Peking

„Bennem volt egy egészen nyilvánvaló érzés, hogy nem akarok, és úgy, hogy fogalmam sem volt, hogy mit fogok csinálni. Volt London után egy év próbálkozásom, amikor úgymond kötelezően megpróbáltam én is közel maradni a tűzhöz: kimentem Amerikába, és egyik barátommal próbáltam segíteni a gyerekeknek, de három hónap után úgy éreztem, nem ez az én utam, nem éreztem motiváltnak magam” – mesélte 2021 júniusában a Jelen hetilap podcastjében Kormos Lilinek, aki korábban maga is vízilabdázott.

Isten éltesse sokáig!
Fotó: Kásás Tamás Facebook oldal