A pécsi Kertvárosból ma délelőtt két riadt hölgy is megkeresett telefonon, hogy tegnap, vagyis szombaton délután egy magas, szemüveges, idősebb férfi sorra járta a kertvárosi paneleket, és előszeretettel csengetett be lehetőleg egyedül élő, idősebb emberekhez, mondván aranyat és régiséget, hagyatékot vásárol fel.

Mindezzel nem is lenne gond, de az „arany ember” hozzáállása felháborító. Az egyik hölgy, akinek nevét csakis a rendőrségnek lennék hajlandó elárulni. Telefonos beszélgetésünk során elmondta, hogy miután egyértelműen, jól érthetően jelezte, hogy köszöni, de nem érdekli az ajánlat, nos az „aranyos” emberünk egyszerűen betette a lábát az ajtó nyílásába. Érthető, hogy mindez nem kis rémületet okozott a nyugdíjas hölgynek. Szerencsére időközben megérkeztek a lépcsőházba a gyermekei, és a férfi továbbállt.

Igaz, nem ment messze, csak a két emelettel feljebb lakó, szintén egyedül élő 81 éves idős, nyugdíjas hölgyhöz. Szintén arany, és régi festmény felvásárlásra hivatkozva igyekezett mindenáron bejutni a lakásba, holott egyértelműen a tudomására adták, hogy márpedig itt ilyen nem található. Az idős hölgyet az mentette ki a szorult helyzetéből, hogy időközben felhívta az unokája, aki mindezt a szóváltást, és a vitás helyzetet a telefonján végighallgatta.

Az arany felvásárlással foglalkozó férfi névjegyet is hagyott hátra, ami Lakatos László törtarany és hagyaték felvásárló névre szól. A névjegy eddig nem igazán mond semmit, hiszen ez a név igen csak gyakori kicsiny hazánkban.

A szomorú az, hogy már 2020. december 27-én is foglalkoztunk az „arany ember” problémájával, mert akkor Kozármislenyben járta sorra a házakat, vagy éppen hatolt be kéretlenül az arra alkalmasba, vagy éppen „beszélte rá” a megszeppent egyedül élőt a jó vásárra, mármint, hogy jó kis pénzt hozott a családnak, miközben valójában:

 „a beígért 300 ezer forint helyett mindössze 30 ezer forintot fizetett, és gyorsan távozott a családi aranyakkal”

Sajnos úgy tűnik, hogy az „arany ember” még mindig háborítatlanul folytathatja áldásos tevékenységét!

Íme, előző írásom a vissza-vissza térő esetekről:

https://bahir.hu/2020/12/27/kozarmislenyben-arany-ember-jarja-a-hazakat/

Amennyiben az ön megtévesztésével is telefonos, internetes vagy személyes megkereséssel trükkös csalók próbálkoznak, próbálkoztak vagy esetleg már áldozatául esett ilyen, vagy akár hasonló csalóknak, kérjük azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es, vagy a 107-es ingyenesen hívható segélyhívó számon! Fontos, hogy mindenki azonnal tegyen bejelentést bármely rendőrnél, vagy akár rendőri szervnél!