A kaliforniai San Joaquin Valley kórházában hetvenhét éves korában, végelgyengülésben meghalt Rodney Alcala, minden idők egyik leghírhedtebb amerikai sorozatgyilkosa – értesült a Huffpost.com.

Rodney Alcala-t 2010-ben halálra ítélték, miután a bíróság öt gyilkosságban bűnösnek találta, amiket 1977 és 1979 között követett el. Az áldozatok között szerepel egy 12 éves kislány is. Az 5 bizonyított gyilkosság után, 2013-ban a nyomozók két újabb New York-i gyilkosságot kötöttek hozzá DNS-bizonyítékok alapján, ezeket be is vallotta. Ezeken kívül több bűntettet nem tudtak rábizonyítani, de a szakértők szerint az áldozatainak száma valahol 50 és 130 között lehet.

A bizonyítékok között döntő szerepe volt azoknak a fülbevalóknak, amiket áldozataitól vett el egyfajta trófeaként. Emellett Alcala több, mint 1000 fényképet számláló fotóalbumot állított össze, amely tizenéves lányokról és fiúkról készültek, a legtöbb kifejezetten szexuális pózban. 2016-ban az egyik fotóján azonosították azt a nőt, akinek 1977-es meggyilkolásával vádolták.

Az ügyészek szerint Alcala különösen kegyetlen volt, „játszadozott” áldozataival, addig fojtogatta őket, amíg elvesztették eszméletüket, majd megvárta, amíg felébrednek, hogy újra megismételhesse ezt, mielőtt megölte őket.