A közösségi témákban gyakran megszólaló Lewis Hamilton is megszólalt a magyar homofób törvény ügyében. A 2021-es Magyar Nagydíj előtt, és a 23 millió követővel rendelkező Instagram oldalán tett közzé egy üzenetet a magyar választóknak címezve:

„Mindenkinek, ebben a gyönyörű országban. A hétvégi nagydíjhétvége előtt támogatásomról szeretném biztosítani azokat, akiket hátrányosan érint a kormány LMBTQ ellenes törvénye.”

– írja Hamilton posztjában

„Elfogadhatatlan, gyáva, és félrevezető a hatalom részéről egy ilyen törvény meghozatala. Mindenkinek joga van ahhoz, hogy önmaga legyen, nem számít, hogy kit szeret, vagy hogy milyen nemmel tud azonosulni.

Arra kérem a magyarokat, hogy a közelgő választásokon szavazzon az LMBTQ+ közösség jogainak védelme érdekében, mert szükségük van támogatásra, minden eddiginél jobban. Mutass szeretet a körülötted lévők iránt, mert a szeretez az ami győz.

Küldöm nektek a pozitivitást!”

A 2021-es Forma-1-es Magyar Nagydíj előtt már a futball-Európa-bajnokságon is nemzetközi felhördülést eredményezett a magyar kormány legújabb törvénye.

Akkor Németország szivárványszínű zászlókkal fogadta a magyar válogatottat, ugyanilyen színre kivilágított városházával. A német válogatott kapusa Manuel Neuer az EB alatt szivárványszínű kapitányi karszallagot hordott.

Terveik között szerepelt az is, hogy az arénát, ahol a meccset játszották szintén szivárványszínűre legyen kiviláűgítva, de ezt végül az UEFA nem engedélyezte poltikai vélemény nyilvánítás miatt.

Jövő TV