Igaz, az általános felvételi időszak július 22-én véget ért, azonban a jelentkezési lehetőségek még nem! Még mindig van esély arra, hogy a #ptecsalád tagja legyél idén! A pótfelvételi során ugyanis lehetőséged van arra, hogy a PTE-re add be a jelentkezésedet.

Fontos! Augusztus 08-ig, vagyis vasárnapig lehet jelentkezni!

A PTE 10 karán államilag támogatott és önköltséges képzéseken is van még hely. A pótfelvételi során 1 intézmény 1 képzésére lehet jelentkezni az e-felvételin keresztül. A ponthatárokat várhatóan augusztus 27-én este hirdetik ki, a jelentkezőket augusztus 31-ig értesítik eredményükről.

Milyen opciókat kínál neked a PTE?!

  • Ösztöndíjak: ami, tehetség, szociális alap, vagy tanulmányi átlag alapján jár. „A Rektori Ösztöndíjat az a 200 legjobb pontszámmal bejutó elsőéves hallgató nyeri el, aki első helyen jelöli a PTE valamely nappali tagozatos alap- vagy osztatlan képzését az általános vagy a pótfelvételi során. A központi ösztöndíjak mellett karspecifikus lehetőségek is várnak rád, melyekről bővebb információt a kari honlapokon találhatsz!” – írja maga a PTE a kiküldött e-mailokban.
  • Kollégium kedvező áron: Ezen a linken még több információt találtok többek között az árakról vagy a pályázás menetéről.
  • Kikapcsolódásra is szakíts időt a tanulmányok mellet. 

Ne add fel az álmaidat mert elsőre nem sikerül! Ilyenkor kell jobban küzdeni érte, és megmutatni saját magunknak, illetve a világnak, hogy képesek vagyunk a gödör aljáról is kimászni, felállni és bebizonyítani mire vagyunk képesek!