A csütörtöki körvívást követően pénteken a Tokió Stadionban kialakított öttusa arénában folytatódtak a női öttusa versenyek. Két magyar versenyző volt ebben a számban, akiknek az úszás egészen kiválóan sikerült: Gulyás Michelle 2:07.48-cal a második, Kovács Sarolta 2:07.71-gyel a negyedik legjobb időt tempózta.

A következő szám a kieséses rendszerű bónuszvívás volt, ahol minden győzelemért plusz egy pont járt. Ez nem sikerült túl jól, Kovács Sarolta ugyanis egy embert tudott csak megverni, miközben Gulyás Michelle még annyit sem. Összesítésben azonban nem álltak rosszul a lányok, a bónuszvívással kiegészített két szám után 516-516 ponttal a 6-7. helyet foglalták.

Ezt követte a lovaglás, ami viszont nagyon drámaian alakult. A lovak ugyanis sorban makacsolták meg magukat, a nagy esélyes Annika Schleu például nem tudta befejezni a számot, zokogva vette tudomásul, hogy lemarad az éremről. Végül Kovács Sarolta a harmadik helyre jött fel lovaglásával, Gulyás Michelle azonban a 16. helyre csúszott vissza az összetettben.

Kovács Sarolta 11 másodperccel Batasova mögött rajtolhatott a lövészettel kombinált futásban, Gulyás Michelle elmaradása 61 másodperc volt. Kovács remekül kezdte a számot, ugyanis az első lövészetet követően átvette a vezetést. Aztán sajnos utolérték, a brit Kate French pedig el is húzott tőle 8 másodperccel. Sokáig nem változott a helyzet, jött viszont a 13. helyről (!) induló litván Laura Asadauskaite, aki egészen elképesztő tempóban jött fel. Végül ő is megelőzte Kovácsot, így a magyar lány a harmadik helyen ért célba. Közben Gulyás Michelle is javítani tudott, ő a 12. helyen zárt.

„Még ráz a hideg. Nem tudok mit mondani, nagyon jó érzés. Az utolsó körben nagyon jöttek a többiek, de sikerült megtartanom a harmadik helyet. A lövészet jól sikerült, ami a mentális tréning eredménye” – mondta Kovács Sarolta az M4 Sportnak.

Forrás: NSO