Pontosan tíz éve élek Pécsett, és az elmúlt tíz évben a Domus parkoló, és annak környéke soha nem volt túl jó, és pláne túl biztonságos, bizalomgerjesztő hely. Azonban az elmúlt hónapokban az a szubjektív benyomásom, hogy a helyzet rosszabb lett, igaz mostanában nap, mint nap járok arra, kényszerűségből.

Hajléktalanok, kéregetők, zűrös alakok, drogos fiatalok, csoportban vonuló bandák, vizelet-szag, szemét.

Ezekkel a szavakkal tudnám jellemezni a Domus Parkoló északi részén lévő parkot, ami egyébként egy tök jó hely lehetne, padokkal, árnyas fákkal, zöldterülettel, na meg az ottani játszótérrel. Jó hely lehetne, azonban jelenleg nagyon nem az, a fent említett problémák miatt. Szinte mindenhol szemét hever, a padok jelentős része megrongálódott, melyek amúgy is össze-vissza vannak, mikor ki hova teszi őket.

Ez pedig nyilvánvalóan a szemetelők, a drogosok, a környezetükre nem figyelő alakok hibája, azonban ők – sajnos – aligha fognak változni, nem véletlenül tartanak ott, ahol. Így a hálátlan feladat a rendőrökre, a közterületfelügyelőkre na meg a város üzemeltetésre hárul, akiknek egyébként így is van elég dolguk, azonban a belvárostól pár percre lévő, frekventált helyen található parkot így, vagy úgy de rendbe kellene tenni. Aki vonattal vagy busszal érkezik Pécsre, jó eséllyel első helyen fog találkozni az ottani állapotokkal, és ez bizony nem fest túl jó képet, az amúgy csodálatos városunkról.

És bár nappal sem szép látvány, de este, sötétedés után kifejezetten veszélyesnek tűnik a park, én férfiként még csak-csak átsétálok rajta, de például annak már nem örülnék ha a barátnőmnek kellene arra mennie éjszaka, egyedül.

Kár a Domusért, pedig a város egyik legszebb parkja is lehetne. Reméljük egyszer az is lesz!