Demeter Márta országgyűlési képviselő Facebook posztjában tette közzé, hogy a 2022-es választások után a Jobbik frakciójában szeretne helyet foglalni.

A jelenleg az LMP – Magyarország Zöld Pártjának frakciójába tartozó politikus ezt írta bejegyzésében:

„Sokan kérdeztek az elmúlt években, amikor a többi ellenzéki politikushoz hasonlóan engem is rendre támadott a fideszes propagandagépezet, hogy miért csinálom, mi az, ami erőt ad a politikusi munkához. Minden alkalom, amikor a változást akaró emberekkel találkozom, az ő történeteik, egy jobb élet iránti vágyuk megerősít abban engem, hogy végig kell menni az úton: le kell váltani Orbán végtelenül korrupt és az embereket elszegényítő rendszerét. Erre szövetkeztek az ellenzéki pártok, és mindenki azon dolgozik, hogy erejéhez, tehetségéhez mérten mindent megtegyen, hogy sikerre vigyük a változást 2022-ben. Én ma úgy látom, hogy személyesen a legtöbbet akkor tudom tenni a kormányváltásért és az Orbán-rezsim lebontásáért, ha jövőre az ellenzék legharcosabb politikusa, Jakab Péter vezette Jobbik frakciójában folytathatom a munkámat, ha a választóktól újabb mandátumra kapok bizalmat. A Jobbikkal eddig is kiváló volt az együttműködésünk, és jól eső érzés az a politikai és emberi támogatás, amit tőlük eddigi munkám során kaptam.Vessünk véget közösen az Orbán-rezsimnek 2002-ben!”

Jakab Péter, a Jobbik elnöke szintén közösségi oldalán tett bejegyzésben reagált Demeter Márta kijelentésére:

„Az LMP politikusa úgy döntött, amennyiben 2022-ben újra képviselői mandátumot szerez, úgy munkáját a Jobbik-frakcióban folytatja. Márta személyében az ellenzék már most is egy nagyon értékes képviselővel rendelkezik, aki megalkuvást nem tűrően harcol az Orbán-rezsim ellen” – írta a Facebook oldalán Jakab Péter.

Az LMP egyelőre nem kommentálta az esetet, ha ez megtörténik cikkünket frissítjük.