Tegnap gyakorlatilag az ország valamennyi médiája beszámolt arról, hogy Mellár Tamás visszalépett az előválasztástól. A helyzet ennél jóval összetettebb, okosabbak pedig csak holnap leszünk, amikor is Mellár, Péterffy, Karácsony és a hírek szerint Bodnár is találkozni fognak, hogy átbeszéljék a hogyan továbbot.

Szilágyi Márton, Mellár Tamás kampányfőnöke és a Párbeszéd Baranya megyei elnöke ismertette a helyi tagsággal a valós helyzetet.

Ezek alapján Mellár ugyan elküldte a visszalépését, de ezt nem hivatalos formában tette meg, csak egy e-mailt írt róla, mindez visszavonható. Holnap pedig el is dől, hogy visszavonja-e a visszalépését Mellár, ugyanis aznap Karácsony Gergely is jön Pécsre, ahol Péterffyvel és a helyi MSZP-vel fog tárgyalni.

Előfordulhat olyan szcenárió is, hogy végül Bodnár lép vissza, és Mellár indul helyette, amennyiben azonban a jelenlegi felállás fog maradni, tehát Mellár lép vissza az indulástól, úgy ő listán sem fog befutó helyet kapni.

Egyik forrásunk szerint egyszerűen „hülyeség”, hogy az MSZP-től listán befutó helyet kapna Mellár.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy az MSZP-Párbeszéd pártszövetségnek egyáltalán nem jön jól a Baranya 1-ben kialakult helyzet, ugyanis Mellár és Bodnár – ha mindketten indulnának az előválasztáson – egymást gyengítenék, és végső soron könnyen elbukhatnának egy biztosnak tűnő helyet. Ugyanis ha ők ketten megosztják pártjaik szavazóit, könnyen nevető harmadikká válhatna Nemes Balázs, akit a Momentum és a DK támogat. A szocialistáknak már csak ezért is megoldást kell találniuk a nem éppen szerencsés helyzetre.