Az ellenzéki pártelnökök többségi döntéssel – az Országos Előválasztási Bizottság döntését felülírva – elutasították Katanics Sándor nyilvántartásba vételét szombaton – közölte a Momentum. Katanics civilként, a Momentum támogatásával indult volna az előválasztáson – írja a Jövő TV.

A Momentum szerint az előválasztás megcsúfolása az, hogy egy helyben beágyazott, erős jelölt indulását politikai okokból nem engedélyezik.

A DK KICSINYES BOSSZÚJA, A VOLT PÁRTTÁRSÁNAK INDULÁSÁNAK MEGAKADÁLYOZÁSA.

– közölte a párt.

Közleményükben folytatták, hogy különösen érdekes ez annak fényében, hogy az elmúlt hónapokban több, korábban MSZP-s képviselő regisztált az előválasztásra a DK jelöltjeként, és ők mind indulhatnak az előválasztáson.

Az ellenzéki pártelnökök szombaton többségi döntéssel, indoklás nélkül elutasították Katanics Sándor regisztrációját, ezért végül el sem indulhat az előválasztáson. Katanics indulása mellett egyedüli pártként a Momentum állt ki. 

Katanics Sándor több évtizede az ország egyik legjobb gimnáziumának tanára, helyben elismert, szeretett ember, aki komoly beágyazottsággal bír Veszprémben. Katanics bár évekig DK tag volt, sőt helyi elnök, kilépett a pártból és civilként adta be regisztrációját az előválasztásra. A közös értékek és célok miatt pedig, bár nem párttag, a Momentumot jelölte meg befogadó szervezetnek. Az OEVB nyilvántartásba is vette a jelöltet, de a DK már itt jelezte, hogy fellebbez majd és a pártelnökök elé viszi a kérdést – az előválasztás szabályai erre ugyanis lehetőséget adnak. 

Jövő TV