Elsőként indít tüzelőanyag-cella és hidrogéntechnológia szakmérnök/szakember szakirányú továbbképzést az országban a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara – írja a Világgazdaság.

A 2022 februárjától induló képzésről kikerülő szakembereket a PTE vezette konzorcium által létrehozandó Nemzeti Laboratórium is igényelni fogja, de szükség lesz rájuk az ország gazdaságának számos területén, mindenekelőtt az energiaiparban és a közlekedésben.

A hallgatók két féléves programban sajátíthatnak el alapvető elméleti, műszaki és  gyakorlati ismereteket. A szakra legalább alapképzésben, műszaki vagy agrárképzésben szerzett mérnök szakképzettséggel rendelkezők, illetve mérnök-informatikusok jelentkezhetnek.

A tananyag összeállításában, az oktatási eszközök kiválasztásában együttműködik a karral az országban egyedüliként a tüzelőanyag-cellák fejlesztésében tizenhat éves tapasztalatot szerzett pécsi Kontakt Elektro Kft. Az ipari villamos vezérlés, automatizálás, elektro- és szenzortechnika területén működő vállalkozás  saját hidrogénlaborral rendelkezik, amelyet a most induló egyetemi szakmérnök képzés rendelkezésére bocsát.

Forrás: Világgazdaság