2021. augusztus 29-én, vasárnap 18 órakor a térzenét hallgathatnak a zenekedvelő kozármislenyiek, ahol is a Kozármislenyi Fúvószenekar közreműködésével élvezhetik az augusztus végi nyáresti hangulatot a Kozármislenyi Művelődési Központ szomszédságában található tó partján.

Az esemény házigazdája, a Kozármislenyi Német Nemzetiségi Önkormányzat minden érdeklődőt szeretettel vár a programra, amelynek látogatása természetesen ingyenes.

A Kozármislenyi Fúvószenekar 1998-ban alakult 18 fővel. A muzsikusok többsége már alakuláskor is rendszeresen játszott valamelyik pécsi fúvószenekarban. A huszonhárom éve alakult együttesnek a tagjai többségében ma is kozármislenyi lakosok. A zenekar vezetője Mátyás Tibor, a Pécsi Liszt Ferenc Zeneiskola rézfúvós tanára, fúvószenekari karnagy.

A zenekar repertoárjában megtalálhatóak klasszikus átiratok, elsősorban barokk művek és egyházi zenék, valamint igényes könnyűzenei átiratok is. 

A Kozármislenyi Fúvószenekart elsősorban a kozármislenyi kulturális és társadalmi rendezvényeken hallhatja a közönség. Rendszeres fellépői a majálisoknak, városnapoknak, állami ünnepeinknek.

A zenekar életében az egyik legjelentősebbnek mondható a 2002 óta rendszeresen, minden évben megrendezésre kerülő András-napi jótékonysági hangverseny, melyet évente a Kozármislenyi Református Templom javára ajánlanak fel.

Amennyiben felkérés érkezik a zenekarban, akkor természetesen közreműködnek a környező települések ünnepein is, de határainkon túl is megszólaltatják hangszereiket. 2001-ben például a Református Egyház küldöttségének tagjaiként Svájcban léptek fel. 2004 májusában Horvátországban vendégszerepeltek. Szintén ugyanennek az évnek a nyarán a németországi Irhove városában megtartott hagyományos fesztiválon képviselték Kozármislenyt, majd ősszel már a Pécsi Református Gimnáziumban adtak nagy sikerrel hangversenyt.

A Kozármislenyi Német Nemzetiségi Önkormányzat minden évben meglepi a város lakóit kulturális projekttel, legyen az koncert, könyvkiadás vagy filmvetítéssel egybekötött ankét. Hagyományosan évente rendszeresen visszatérő rendezvényük a pünkösdi koszorúzás a település világháborús emlékművénél.

2021. nyarának augusztusában a Nyáresti hangulatok programsorozatában a Kozármislenyi Német Nemzetiségi Önkormányzat támogatásával ez immár a második rendezvény. Az előző nyáresti hangulatról augusztus 15-én a Babarci Fúvószenekar gondoskodott. Az est nagyon jó hangulatban zajlott és az elégedett közönség vastapssal jutalmazta a fellépő zenekar tagjainak előadását.