A 30 éves Caleb Wallace, egy texasi maszkellenes csoport feje koronavírusban hunyt el szombaton. Terhes feleségét és három gyermekét hagyta hátra – írja a New York Times.

Wallace volt az alapítója a „San Angelo-i Szabadságharcosok” csoportnak. Facebook oldaluk szerint a csoport célja, hogy ösztönözze a polgárokat, hogy aktívan vegyenek részt az Istentől kapott és alkotmányosan védett jogok biztosítására vonatkozó kötelezettségükben. Július negyedikén Wallace úgynevezett „Szabadsággyűlést” szervezett azoknak az embereknek, akik „rosszul vannak attól, hogy a kormány irányítja az életünket”.

Nézetei miatt rendszeresen jelen volt San Angelo városi tanácsának ülésein és a helyi hírekben.

„Semmi közöm mások egészségéhez. Bármilyen durván hangzik is, alkotmányos, alapvető jogaink ezt védik. Semmi mást” – mondta Wallace a 2020 novemberi San Angelo-i koronavírusról tartott értekezleten, majd hozzátette:

„Sokkal jobban törődöm a saját szabadságommal, mint mások egészségével.”

Július végére Wallace megfertőződött a koronavírussal. A San Angelo Standard-Times szerint ivermektinnel próbálta kezelni magát. Az ivermektin egy féreghajtó szer, amit leginkább lovak esetében alkalmaznak, de az elmúlt évben egyre népszerűbbé vált az orvosokkal és oltóanyagokkal szemben bizalmatlan csoportok körében.

Augusztus elejére Wallace kómába esett és kórházba került. Felesége, Jessica Wallace gyakori frissítéseket tett közzé állapotáról a GoFundMe oldalán. Szombaton megerősítette a hírt, hogy férje meghalt.

„Tökéletlen ember volt, de mindennél jobban szerette családját és kislányait” – emlékezett meg Calebről a felesége.

Fotó: Yahoo