Ahogy korábbi cikkünkben megírtuk, Kocsis Máté a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában jelentette be, hogy szeptember elsejétől petíciót indít a Fidesz Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! címmel. Kocsis szerint ezzel arra kívánják emlékeztetni az embereket, hogy akik hatalomra akarnak kerülni, ugyanazok, mint “akik 2002 és 2010 között tönkretették az országot”.

Kocsis Máté: petíciót indít a Fidesz Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! címmel

Nem kellett sokat várni rá, hogy Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere reagáljon Kocsis Máté kijelentésére. Karácsony Facebook oldalán posztolta véleményét az elhangzottakról.

„Félnek a fideszes fiúk, van is rá okuk. Több mint tíz év teljhatalmú kormányzás után ennyire telik tőlük: ellenzékellenes kampányt indítanak azzal a kimagasló kreatív teljesítménnyel, hogy Stop Karácsony, ha jól olvasom. Ez igen, ez aztán a felelős kormányzás. Igaz, tényleg nagy a tét. Nekik is. Ők azért küzdenek, hogy szabadlábon maradhassanak. Mi meg Magyarország szabadságáért. Az előválasztás kitűnő alkalom arra, hogy megmutassuk, okkal féltik a hatalmukat, a kivagyi, pökhendi, mohó és önző uralkodásukat. Mert el fogjuk őket zavarni, és ez, a kormányváltás az előválasztáson kezdődik” – írta Karácsony Gergely a Fecbook oldalán.