És ebben gyakorlatilag a teljes német politikai elit partner. Baden-Württemberg lehet az első szövetségi állam Németországban, amely komoly korlátozásokat helyez kilátásba az oltatlanok számára – írja a Bild am Sonntag.

Ha a tartományban 200-250 intenzíves ágyat fognak elfoglalni a koronavírusos betegek, akkor jöhet a szigorítás, ami az egész ország számára precedens lehet. 300 ágynál pedig jön az igazán komoly korlátozás. Ha ez megtörténik, akkor onnantól kezdve oltatlanok negatív PCR-teszttel sem léphetnek be étterembe, kocsmába, moziba, és szinte sehova.

A jobboldali, keresztény CDU helyi elsőembere Thomas Strobl elmondta: helytelen lenne mindenkit büntetni lezárásokkal, beleértve a beoltottakat is, ezért más szabályok vonatkoznának a nem oltottakra, mint az oltottakra.

A déli tartományban jelenleg körülbelül 100 beteget kezelnek intenzív osztályon. Az Állami Egészségügyi Hivatal szerint a Lahl által említett határértéket egy hét alatt el lehet érni. A második és a harmadik hullám csúcsán több mint 600 beteget láttak el az intenzíven.

ÉRDEKES ADAT, HOGY A 100 BETEG KÖZÜL 91 NINCS BEOLTVA.

Bajorországból is támogatják a javaslatot. Klaus Holetschek (CSU) egészségügyi miniszter szerint helyes intézkedések kerültek kilátásba az egészségügyi rendszer védelmének érdekében. – írja az index.

A német lakosság többsége,  54 százaléka egyébként támogatja ezeket az intézkedéseket.

Címlapkép: Sorban álló emberek várják, hogy beoltsák őket az AstraZeneca svéd-brit gyógyszergyártó koronavírus elleni vakcinájával a kölni központi mecset előtt 2021. május 8-án. A kölni lakosok előzetes regisztráció nélkül is megkaphatják az oltást. Forrás: MTI/EPA/Sascha Steinbach