Az állam készpénz és telekingatlanok formájában adott közel 14 milliárd forintnyi vagyont a Fudan Egyetem alapítványának, s mindezt úgy tette, hogy a határozat szerint az alapító az alapítvány részére juttatott vagyont nem vonhatja el és nem követelheti vissza. Az alapító a kormány volt, ám az Átlátszó beszámolója szerint azonnal le is mondott e státusról és a jogokat az alapítvány kuratóriumának engedte át.

Az alapítvány 600 millió forint közpénzt, és 13,2 milliárd forint értékű ingatlant kapott.

Nem mellékesen a Fudannak szánt állami telkek részben azok, amelyekre eredetileg a Diákváros nevű kollégiumi komplexumot tervezték volna. Továbbá az alapítvány bejegyzésével a Sárhegyi és Társai ügyvédi irodát bízták meg. Az ügyvédi iroda névadója, Sárhegyi Zoltán 2013 óta a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) fideszes delegáltja.

A beruházás előkészítésének leállítását, a népszavazással is érintett törvénynek a visszavonását a kormánytól követelő Karácsony Gergely főpolgármester javaslatára a Fővárosi Közgyűlés mai ülésén elfogadott egy javaslatot, amely az atlétikai vb budapesti rendezésének lefújását, pontosabban a főváros hozzájárulásának visszavonását, vétót helyezi kilátásba, ha a kormány nem lép. -írja a borsod24.hu