A hallgatók a képzés után az egészségügyi és szociális területen helyezkedhetnek el.

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Szombathelyi Képzési Központja hétfőn délután, ünnepélyes keretek között nyitották meg a 2021/2022-es tanévet. A Központ nagyelőadó termében közel 130 fő tette le az elsőéves hallgatók fogadalmát a Pécsi Tudományegyetem rektora és az Egészségtudományi Kar vezetősége jelenlétében. 

 A hallgatók olyan képzéseket választottak, melyek elvégzését követően az egészségügyi és szociális terület biztos munkahelyet kínál számukra. A diploma birtokában magas szintű segítő tevékenységet végeznek, valamint részt vesznek a gyermekek és a családok szolgálatában. Az ünnepségen részt vett a Pécsi Tudományegyetem rektora, az Egészségtudományi Kar vezetősége, oktatói, valamint Vas Megye és Szombathely politikai és szakmai közéletének jeles képviselői.

Ünnepi beszédet mondott Prof. dr. Miseta Attila, a Pécsi Tudományegyetem rektora, dr. Ács Pongrác, a PTE Egészségtudományi Karának dékánja, Harangozó Bertalan Vas megyei kormánymegbízott, Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, dr. Nemény András, Szombathely MJV polgármestere, prof. dr. Nagy Lajos, a Markusovszky Egyetemi Kórház főigazgatója, valamint Karamánné dr. Pakai Annamária, a PTE ETK Szombathelyi Képzési Központ képzési igazgatója.

Forrás: ugytudjuk.hu