Andorrában egyébként 78 ezer ember él, nagyjából annyi, mint Szombathelyen. A labdarúgó válogatottjuk értelemszerűen amatőr, játékosaik vagy a helyi ligában, vagy a spanyol megyei bajnokságokban játszanak. Világbajnoki selejtezőn idegenben gólt utoljára 2009-ben Fehéroroszországban lőttek, igaz akkor kaptak ötöt is. Ma újfent ünnepelhet ez a pici, szimpatikus ország, és a válogatott: újra gólt lőttek, ráadásul

Az egyszerűen szégyen, hogy a TAO, és mindenfajta más közpénzekből hizlalt, államilag kitömött magyar labdarúgás erre képes: sima vereség az angoloktól, vereség az albánoktól, és kínkeserves győzelem egy teljesen amatőr, pékekből meg ügyvédekből álló törpeállam válogatottjával szemben. Persze legalább most nem kaptunk ki tőlük, mint 2017-ben.

Andorra példájából jól látszik: a foci nem csak pénz. Nálunk van bőven, mégse tudunk játszani, az andorraiaknál nincs, ennek ellenére derekasan helyt álltak ma. Tulajdonképpen nem lett volna érdemtelen, hogy a nagyképű, gyengén játszó magyar válogatott ellen kiegyenlítsenek.

Nem voltak tőle messze.

Magyarország-Andorra 2-1

Irány a körút, éljen a válogatott…