Emlékszem pontosan tízévvel ezelőtt érkeztem Pécsre, hogy megkezdjem az egyetemi tanulmányaimat. A bonyhádi gimnazista évek után kezdetben igazi metropolisznak tűnt a város: nehezen igazodtam ki a buszközlekedésen, időnként eltévedtem, azonban már akkor feltűnt valami: az itt élő pécsiek hihetetlenül segítőkészek, megszámolni sem tudom, hogy hány alkalommal igazítottak útba, vagy mondták el, hogy hányas busszal jutok el a célomhoz.

Van úgy, hogy az ember érzi, jó helyen van. Én ezt éreztem, és érzem a mai napig. Egy befogadó, nyitott, csodálatos természeti környezetben fekvő, gazdag történelmi múlttal, pezsgő kulturális élettel rendelkező városban. Ahol nem utolsósorban a gasztronómia is elsőosztályú. Csak remélni tudom, hogy minden frissen Pécsre érkező elsőéves egyetemista – érkezzék bárhonnan – ugyanezt fogja gondolni és tapasztalni.

Az nem kérdés, hogy Pécs pezsgő kulturális és éjszakai életének, na meg a gazdaságának is motorja az egyetem, és az egyetem hallgatói, az elmúlt egy-két hétben érzékelhetően megélénkült a város, nekik hála.

A teljes szerkesztőségünk nevében köszöntjük őket, és kívánunk számukra boldog, eredményes pécsi egyetemi éveket!