2021. szeptember 12-én, vasárnap a Kozármislenyi Művelődési Központ szabadtéri színpada ad otthont a Kozármislenyi Városnap rendezvénysorozat keretein belül megrendezésre kerülő Városnapi 3. Színpadi Néptánctalálkozónak. A nap házigazdája, immár harmadik alkalommal a kozármislenyi Józsa Gergely Néptánc Egyesület és a Déli Kapu Folklórszövetség.

A város napjának vasárnapja 2021-ben a hagyományokról, a népzenéről, a népművészetről szól, amelynek keretében hagyományőrző szüreti felvonulásra, színes táncos vendég kavalkádra, és folklór estre várnak minden érdeklődőt sok szeretettel a szervezők.

Néhány példa a vasárnapi folklór programkínálatából:

13 és 14 óra között: Szüreti, zenés, táncos felvonulás, amely a város déli kapujánál található  horvát kápolnától indul, és egészen a Művelődési Központig fog kitartani, zenével, tánccal, énekkel.

14:30 órakor: Zengő-Várad Rezesbanda műsora.

MISLENYI PÓDIUM vasárnapi színpadi programja:

15:30 órától egészen 17:30 óráig: Folklórgála, vendég fellépőkkel. Néhányan a műsorban fellépők közül: Misina Néptáncegyüttes, Leőwey Táncegyüttes, Mecsek Táncegyüttes, Marica Kulturális Egyesület, Józsa Gergely Néptánc Egyesület. A színpadi produkciók zenei kíséretét a Hanga-Banda zenekar, és az együttesek zenekarai adják.

18 órától SZALONNA és BANDÁJA ad koncertet Kozármislenyben!

CSALÁDI LIGET vasárnapi programjai:

Vasárnap délelőtt 11 órától egészen este 19 óráig a városnapi Családi Ligetben kézműves foglalkozásokon, és íjászaton vehetnek rész az ünnepi programra kilátogató családok tagjai.

TÓPARTI SZÓRAKOZÁS vasárnapi programjai:

11:00 – 19:00 óra között szabadtéri játékokkal szórakozhatnak felnőttek és gyermekek.

11:00 – 19:00 óra között VIDÁMPARK várja a Művelődési Központ melletti területen az ünneplőket.

14:00 – 17:00 óra közötti időszakban a lovakat kedvelők szerelmesei hódolhatnak szenvedélyüknek, mert lovagolhatnak a tóparti füves területen.

Egész nap GASZTRO és KÉZMŰVES UDVAR!

A Kozármislenyi Városnapot kísérő úgynevezett „Off-program” a Kozármislenyi Református Templomban tekinthető meg, ahol egészen szeptember 20-ig látogatható Jávorka Csaba festőművész kiállítása.

A szervezők felhívják az ünnepi műsorra érkezők figyelmét, hogy a színpadi programok látogatásához szükséges a védettségi igazolvány!