Egyelőre csak szándéknyilatkozat született arról, hogy az ország egyik leggazdagabb emberének, Jellinek Dánielnek a tulajdonában lévő Indotek Group bevásárol az Auchanba, de már körvonalazódni látszanak az áruházlánc tervei. Eddig főként a fővárosra és az azt körülvevő régióra koncentráltak, ezért az ország lakosságának csak az egyharmadát érték el, 2025-ig viszont a teljes lakossághoz el szeretnének jutni. Nemcsak hagyományos boltokkal, hanem online értékesítés útján is. Az üzleteik számát is növelnék, de nemcsak a szupermarketekét, jó lehetőséget látnak a kisebb, forgalmasabb területeken lévő üzletek nyitásában is. – írja a Magyar Hang

Azt egyelőre nem tudni, hogy mely városokba települne az áruházlánc, azonban nehéz elképzelni, hogy egy Pécs méretű város kimaradna a bővítésből. Pláne annak fényében, hogy alig van az országban olyan nagyobb város, ahol ne nyílt volna Auchan az elmúlt években.

Az áruházlánc tervei között szerepel a beszállítói kör bővítése is, főként hazai termelők áruival bővítenék a kínálatukat. Ez a terv szintén egybevág a kormány szándékaival. Az Auchan-vezér a Világgazdaságnak elmondta, hogy már ma is 80 százalék feletti a hazai termékek aránya az élelmiszer kategóriákban, de a beszállítóink körét szívesen szélesítenénk nagy, magyar élelmiszergyártó vállalatokkal. Ez azonban nem olyan egyszerű, mint az első pillantásra tűnhet, a hazai termékek ugyanis – elsősorban ár tekintetében – nem mindig versenyképesek a külföldről érkező árukkal.