Az országos TérZene program részeként 2021. szeptember 11-én, szombaton 17:30 órakor a kozármislenyi Pécsi utca 1 szám alatt található Művelődési Ház teraszán kerül sor a „Zenélő Kozármisleny” rendezvénysorozat soron következő előadására, amelynek keretében a:

Pécsi Filharmonikusok kamaraformációja

ad műsort.

A Kozármislenyi Városnap szombati programjában ezen a kora őszi délutánon könnyed zenei élményre invitálják az előadóművészek a kozármislenyieket.

A Pécsi Filharmonikusok kamaraformációjának közreműködő tagjai:

Mikola Levente – hegedű,

Tátrai Anna – hegedű,

Tuzson Tamás – mélyhegedű,

Németh Gábor – gordonka.

Ezen a szombati napon ezúttal a Városnap keretein belül felcsendülő „Zenélő Kozármisleny” programsorozat soron következő rendezvényére a Művelődési Ház teraszán kerül sor.

A TérZene programon való részvétel ingyenes!

Néhány szó a közreműködő művészekről:

Mikola Levente: A pécsi születésű hegedűművész zenei tanulmányait szülővárosában kezdte, majd Olaszországban, a rovigo-i Konzervatóriumban végezte. A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán 2016-ban hegedűtanári diplomát szerzett. Tanárai voltak többek között J-né Simon Júlia, Murin Jaroszlav, Bánfalvi Béla és Bánfalvi Zoltán. Kamarazenét Papp Gábortól, Baráti Kristóftól és Kircsi Lászlótól tanult. Részt vett Barta Mihály, Perényi Eszter, Baráti Kristóf, Kelemen Barnabás és Párkányi István mesterkurzusain. 2011 óta a Pannon Filharmonikusok tagja.

Tuzson Tamás: 2017-ben a közönség az év legkedvesebb férfi muzsikusának Tuzson Tamás mélyhegedűművészt választották meg. A Pannon Filharmonikusok egyik ígéretes muzsikusa   „Örülök a díjnak, jól érzem magam Pécsett„ mondattal vette át  díjat, melyet a közönség szavazatai alapján ítélnek oda minden évben a zenekar két tagjának.

Németh Gábor: A gordonkaművész Budapesten nőtt fel. Hangszeres tanulmányait négyévesen kezdte Türk Amáliánál. A budapesti Bartók Béla Szakközépiskola és Gimnáziumban tanult 2008-tól Pertorini Rezső növendékeként. A Pécsi Tudományegyetem Zeneművészeti Karán dr. Pólus László vezetésével 2016-ban főiskolai diplomát szerzett; jelenleg a mesterképzést végzi. 2017 óta a Pannon Filharmonikusok tutti gordonkása, 2018-tól pedig a zenekar kottatárosa.

A zenei sokszínűség jegyében teltek az eddigi kozármislenyi alkalmak, ezek során a változatos stílusú zenei programok, amelynek keretén belül hallhatók voltak a klasszikus zenétől, swingen át a rézfúvósok, a jazz, az akusztikus könnyűzenéig sok zenei csemege. A programok során a fellépők minden alkalommal széles repertoárt mutatnak be, így a kozármislenyi közönség hétről-hétre új, igényes művekkel ismerkedhetett meg. A szombati műsor is egy remek délután ígérete.