A Miniszterelnökség által közreadott képen Ferenc pápa távozik Budapestről a Liszt Ferenc-repülőtéren 2021. szeptember 12-én. A katolikus egyházfő az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) zárómiséjére érkezett a fővárosba.

Ferenc pápa 40 percig beszélgetett Orbán Viktorral. A találkozón részt vett Áder János is, ahol az egyház magyarországi szerepéről, a környezetvédelem iránti elkötelezettségről, valamint a családok védelméről, és támogatásáról esett szó.

Lássuk, ki hogyan reagált a vatikáni látogatásra:

Orbán Viktor:  „Arra kértem Ferenc pápát, hogy ne hagyja elveszni a keresztény Magyarországot”

Íme a frissen közzétett videó a miniszterelnök közösségi oldaláról:

Karácsony Gergely: „Ferenc pápa első beszédében a Lánchídról szólt, a hídról, ami összeköt, ami annak szimbóluma: együtt haladjunk előre. Budapest szeretettel köszönti a Szentatyát!”

Gyurcsány Ferenc: „A hit megvallása nem magamutogatás, a hit nem érv, az Isten ajándék és küzdelem. Jóságod, emberséged nem a hited oka, hiányát nem menti a vallásos buzgóság -Ha jól értem Ferenc pápa gondolatait. Értem és szeretem.”

Dobrev Klára: egy Ferenc pápa idézettel köszöntötte a hazánkba érkező egyházfőt „Mennyire más Krisztus, aki egyedül a szeretettel áll elénk, mint e világ hatalmas, győzedelmes, és ajnározott Messiásai”

Fekete-Győr András: „Lopásgátló távolságtartás a Fidesz-maffiától.”

Forrás: Facebook, mti.hu

Fotó: MTI/Miniszterelnökség/Botár Gergely