A pécsi önkormányzat elindítja a Dénesi Ödön Programot, ami kedvezményes telekvásárlást biztosít az első otthonukat építőknek. Erről tartottak sajtótájékoztatót a városházán ma reggel a városvezető koalíció frakcióvezetői, valamint Péterffy Attila polgármester és Ruzsa Csaba alpolgármester. – számolt be róla a PécsMa.

Az önkormányzati lap tudósításából egyébként az is kiderül, hogy a program kedvezményes telekvásárlást biztosít frissen végzett, Pécsett maradó, vagy a városba visszaköltöző, első lakáshoz jutó fiataloknak. Komoly kihívás ez, mondta a polgármester, hiszen jelenleg korlátos gazdálkodási lehetőségei vannak az önkormányzatoknak.

Mint mondta, a telkeket független értékbecslő által meghatározott értékük 50 százalékáért lehet majd megvásárolni.

Az ötlet jónak tűnik, valóban fontos itt tartani a pályakezdő fiatalokat, első körben 15 közművesített telket fognak kialakítani, szükség esetén ezeknek a számát bővíteni tudják, a város különböző pontjain. A programban a 18 és 40 év közötti, legalább érettségivel rendelkező pécsieket várják, az egyedülállók sincsenek kizárva, de előnyt jelent a házastárs megléte, és a gyerek tervezés.