Az elmúlt időszakban a Kárpát-medence időjárását egy anticiklon határozta meg, melynek területén napos, nyáriasan meleg idő uralkodott. Hétfőn a délutáni órákban az országot északnyugat felől egy gyenge hidegfront érintette, ennek következtében elszórtan záporok, néhol zivatarok is kialakultak. Ez a front jelentős időjárásváltozást még nem okozott.

A következő napok időjárása

Csütörtökig marad az évszakhoz képest meleg idő, kevés felhőre kell számítani, csak egy-két helyen fordulhat elő kisebb eső, zápor. Hajnalban néhol párássá válik a levegő. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15-17°C körül alalkul. Nap közben változóan felhős lesz az ég, délutánra ismét nyárias magasságokba kúszik a hőmérő higanyszála: 30-32°C-ig melegszik fel a levegő, mondhatni már-már strandidő lesz. Érdemes kihasználni ezt a két napot, hiszen…

Péntektől változás kezdődik

Péntektől megerősödő északnyugati széllel az itt lévőnél 8-10°C-kal hűvösebb légtömegek érik el a Mecsek térségét, többfelé kell majd esőre, záporra, néhol egy-egy zivatarra számítani de tartós és területi átlagban jelentős (10mm-t meghaladó) csapadék nem várható. A csapadék a délutáni órákra megszűnik, a felhőzet is szakadozni kezd. Az addig erős szél estére jelentősen mérséklődik.

Esni fog-e a hét végén?

A jelenlegi számítások szerint szombaton és vasárnap mérsékelten meleg, igazi kiránduló idő várható. A változó felhőzet mellett csapadék nem valószínű. A hőmérséklet reggel 11-12°C, délután 22-24°C körül alakul. – tudtuk meg állandó partnerünktől, a Meteo Mecsektől.