Szájer Józsefet talán senkinek sem kell bemutatni. Ő a Fidesz egyik alapítója, Orbán egykori kollégiumi szobatársa, jó barátja, szövetségese, korábbi országgyűlési, majd Európai Parlament képviselője. 1988 és 2020 között volt a Fidesz tagja, és Orbán mögött az egyik, ha nem a legfontosabb politikusa, a gránitszilárdságúnak nem nevezhető Alaptörvény kidolgozója. Orbánhoz hasonlóan egyébként ő maga is Soros-ösztöndíjas volt, és természetesen Bibós hallgató.

Szájer József homoszexuális. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a tény, hogy homoszexuális orgiára járt Brüsszelben, több tucat férfi közé. Szájer József ahhoz a nagyjából félmillió magyar emberhez tartozik, aki valamelyik szexuális kisebbség tagja. Ugyanis átlagosan a társadalom 5 százaléka tartozik az LMBTQ+ közösséghez. Pécs esetében ez nagyjából hétezer ember.

Szájer József meleg, azonban ezt titkolnia kellett, rejtegetnie, el kellett játszania azt, hogy heteroszexuális, úgy kellett élnie az életét, még a saját barátai és párttársai előtt is szerepet kellett játszania. Szájer József nem élhette szabadon az életét, úgy, ahogy igazán boldog lett volna. Tegyük hozzá gyorsan: Orbán Viktor közelében nem ő az egyetlen, akinek titkolnia kell a homoszexualitását, van a miniszterelnökhöz még közelebb álló személy, aki bár meleg, ám ezt nem vállalhatja fel.

Nem szeretnék olyan országban élni, ahol Szájer Józsefnek titkolóznia, sőt rettegnie kell azért, hogy ne derüljön ki róla a mássága. Nem szeretnék olyan országban élni, ahol Szájer Józsefnek szerepet kell játszania, ahol nem lehet őszinte, ahol bujkálnia kell, és ha lebukik, akkor az számára a politikai karrierjének a végét jelenti.

Szájer József sem választotta a homoszexualitást, Szájer József sem beteg, és egészen biztos vagyok abban, hogy Szájer József gyermekkorában senki, de senki nem próbálta őt meggyőzni arról, hogy „legyen meleg”, a Meseország mindenkié c. könyvből sem olvashattak fel neki, ahogy az iskolában sem népszerűsítette senki a homoszexualitást. Ennek ellenére Szájer József férfiakkal járt homoszexuális orgiákra, és nem azért, mert őt befolyásolták, nem is azért, mert ő ezt „választotta”, hanem azért, mert ilyennek született. Ez továbbra sem választás kérdése. Ahogy a bőrszínünket, a magasságunkat, és egy csomó egyéb tényezőt sem választunk, hanem kapjuk mástól, talán egy felsőbb erőtől, talán Istentől.

A boldogság és a szabadélet mindenkinek jár, még Szájer Józsefnek is. Szombaton azért leszek ott a Prideon, hogy a jövőben egyetlen „szájerjózsefnek” se keljen titkolóznia, elbújnia és menekülnie, saját maga elől.