Don Francesco Spagnesi atya igencsak sajátosan értelmezte a krisztusi tanításokat, ugyanis a rendőrség nemrég letartóztatta kábítószer-kereskedelem miatt – értesült a Telex.

az Il Messaggero nevű olasz újságból kiderült, hogy az olaszországi Pratóban élő pap szexpartikon vett részt, ahol kokaint és a gina vagy GHB néven ismert, legtöbbször partidrogként használt szert árult a résztvevőknek.

Az olasz rendőrség szerint a 40 éves pap a hívek adományaiból vásárolta a drogot, amit aztán a plébánosok segítségével a szexuális társkereső oldalakon szervezett partikon árusított. Egy hívő arról panaszkodott az újságnak, hogy Don Francesco „szokatlan gyakorisággal” vette fel velük a kapcsolatot. „Egyre gyakrabban kért tőlünk pénzösszegeket a nehéz helyzetben lévő családok megsegítésére. Fájdalmas tudni, hogy visszaélt bizalmunkkal, és a pénzt bűncselekményekre használta fel” – mondta az egyik hívő

Don Francesco azonban nemcsak árusított, hanem fogyasztott is, ezt megdöbbenéssel vette tudomásul Giovanni Nerbini püspök, aki arról tudott azért, hogy a pap egészségügyi problémákkal küzdött, de kábítószer-függőségre sosem gondolt volna. Amikor végül 2021 áprilisában kiderült számára Don Francesco függősége, pszichoterápiás rehabilitációra küldte, illetve megvonta tőle a plébánia számlakezelési jogát is, miután gyanús pénzmozgásokat talált.

„Minden alkalommal azt mondták nekem, hogy ez segély a rászoruló emberekhet kerül” – mondta a Nerbini püspök.

A plébános jelenleg házi őrizetben várja a sorsát.