Visszatérhetnek a szép idők Pécsre? Könnyen lehet!

Ha nem is a Rátgéber-féle aranykorszak, az egyelőre még messze van, ám egy korrekt szezon, akár éremeséllyel is összejöhet a pécsi lányoknak, akik rég nem látott erős kerettel vágnak neki a hamarosan induló női kosárlabda bajnokságnak. Az elmúlt évek ínséges szezonjai után mi sem dobogtatná meg jobban a pécsi kosárlabda-szerelmesek szívét, mint egy sikeres szezon.

A keret erőssége ránézésre elégnek tűnik hozzá, Csirke Ferenc és Szentendrei Áron személye pedig önmagában garancia lehet a jó szereplésre, a kiváló edzőpáros második éve jöhet a PEAC-Pécs padján.

Jó hír a szurkolóknak, hogy a 2001-ben született (tehát még U20-as szabálynak is megfelelő) Wentzel Nóra továbbra is a klubot erősíti, a magyar kosárlabdázás egyik, ha nem legnagyobb tehetségéről van szó. Pécsen maradt a klub csapatkapitánya Sarok Nikolett, az irányító Szücs Réka, és a szintén pécsi nevelésű válogatott center, Kiss Virág is. Négy pécsi felnőtt játékos fog kiegészülni a Rátgéber-Akadémia tehetségeivel (Laczkó Sára, Csényi Anna, Selcova Ilina), és négy külföldi kosárlabdázóval.

Közölük a legismertebb Tyaunna Marshall lehet, aki tavaly előtt a bomba erős Szekszárd csapatában volt meghatározó játékos, ő hármas poszton lehet hasznára a pécsieknek. Maradt a tavasszal szerződtetett szlovák válogatott Nikola Dudasova, érkezett a 25 esztendős amerikai Chelsea Nelson 188 cm magas, négyes poszton bevethető játékos, utolsó két idényében az izraeli bajnokságban szerepelt a Hapoel Rishon Le-Zion együttesében. A statisztikai mutatók alapján imponáló, 18,7 pontos és 8,8 lepattanós átlagot produkált az idei szezonban, a 2019/2020-as bajnokságban pedig 15,8 pontot és 10,0 lepattanót szerzett meccsenként. Illetve a 195 centiméter magas szerb Ivana Brajkovic. Ő Kiss Virág válláról vehet le terhet.

Négy meghatározó magyar játékos, négy kimondottan hasznosnak tűnő légiós, és a Rátgéber-Akadémia bármikor bevethető tizenéves tehetségei, a kispadon az egyik legjobb magyar kosárlabda edzővel. Nem néz ki rosszul, igaz?

Mezőnyposztokon a felnőtt korú játékosok közül Szücs, Sarok, Wentzel, Dudasova és Marshall lesz bevethető, a palánk alatt Kiss, Nelson és Brajkovic. Ránézésre is jónak tűnik a csapat összetétele, akár alacsony, akár magasszerkezetben szeretne játszani Csirke, mindkettőre lesz lehetősége, a fiatalos lendület és a rutin is jól egészítheti ki egymást a csapatban.

A Sopron és a Szekszárd egyelőre még messze van, más lehetőségei vannak annak a két klubnak, sokkal nagyobb költségvetésből működnek, azonban a többi rivális, legyen akár a Győr, akár a Diósgyőr, vagy a feltörekvő Csata akár fogható is lehet a pécsieknek.

Úgy gondoljuk, hogy idén újra érdemes lesz Pécsett női kosárlabda mérkőzésre járni, ha másért nem a tényért: a keretben található összes magyar játékos pécsi, vagy pécsi nevelés, ahogy a csapat edzője is.

Hajrá pécsi női kosárlabda!

Kiemelt fotó: peacpecs.hu