„A Nagycsaládosok Országos Egyesülete a Bölcső-díj arany fokozatában részesítette a Mészáros-csoportot a nehéz helyzetben élő nagycsaládosok nyári üdültetéséért. Az elismerést Mészáros Lőrinc vette át a NOE elnökétől a szervezet ünnepi közgyűlésén” – írta közleményében a Mészáros-csoport.

A Mészáros-csoport 2020 és 2021 nyarán csaknem 1200 nehéz helyzetben élő egyszülőst és nagycsaládot nyaralhatott. 2020-ban a zalakarosi Hunguest Hotel Freyában, a gyulai Hunguest Hotel Erkelben és a Balatontourist füredi, révfülöpi, valamint akali kempingjeiben, idén pedig a gyulai Hunguest Hotel Erkelben és a Balatontourist balatonfüredi és révfülöpi kempingjeinek mobil- és üdülőházaiban pihenhettek a rászoruló családok. Az üdültetés négyszázmillió forintos költségét a Mészáros-csoport állta.

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) 1987-ben alakult. Az Alapszabályban rögzített célok azóta is érvényesek: az élet és az anyaság tiszteletére nevelés, a házasságért és a jövő generációért érzett felelősség erősítése, a nagycsaládok sajátos érdekeinek képviselete és szolgálata, a nagycsaládok egymást ismerő és segítő közösségekké szervezése. A NOE tagjai azok lehetnek, akik háztartásukban legalább három gyermeket nevelnek vagy neveltek fel, az egyesület céljaival és feladataival egyetértenek, és lehetőségeik szerint részt vesznek azok megvalósításában.

A NOE pártoktól, felekezetektől, ideológiáktól mentesen tevékenykedik. A sokszínű tagságot összetartó közös érték a család.

Az egyesületnek jelenleg mintegy 14.299 család a tagja, akik közvetlenül vagy tagegyesületen keresztül tartoznak a NOE-hoz. Szerte az országban több mint 250 helyi közösségünk tevékenykedik. Hét regionális központunk működik: Al-Duna (Pécs), Balaton (Nyirád), Dél-Alföld (Orosháza), Észak-Magyarország (Gödöllő), Felső-Duna (Győr), Felső-Tisza (Debrecen), Közép-Magyarország (Monor). Egyesületeinkben folyamatosan kb. 1500 önkéntes dolgozik.

Forrás: noe.hu, 444.hu, 24.hu, webradio.hu

Fotón: Mészáros Lőrinc, Herbert Gábor elnökségi tag, NOE, Kardosné Gyurkó Katalin elnök, NOE. Fotó forrása: NOE, Mészáros-csoport