A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodájának pécsi osztálya eljárást indított R. Péter 54 éves pécsi lakossal szemben. A férfinál különösen nagy mennyiségű kábítószert találtak,

A nyomozás adatai szerint a férfi 2021. szeptember 16-án kocsival azért utazott Hollandiába, hogy ott kábítószert vegyen. Szeptember 18-án este érkezett Magyarországra, és éjfél előtt pár perccel Pécs belvárosában vonták intézkedés alá a nyomozók. Az autó átvizsgálása során a kesztyűtartó mögött a műszerfalban  négy csomagban összesen 4218 gramm kábítószergyanús anyagot tartalmazó csomagot, míg a jármű középkonzoljában 3 gramm kokain találtak és foglaltak le a nyomozók. Az elfogásról videó is készült:

Az igazságügyi szakértő előzetes véleménye alapján a lefoglalt kábítószergyanús anyag amfetamin, amely a hígítástól függően 8-12 ezer utcai adagnak felel meg. A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke kb. 24-36 millió forint.

A nyomozók R. Pétert őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását, amelyet az illetékes törvényszék 2021. szeptember 21-én elrendelt.

Forrás: police.hu