Karácsony Gergely, az LMP-MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje reggelente videóüzenettel indítja a napjait. Ma egy kicsit megfázva, a Városháza mellől jelentkezett be, ahol szóba került az előválasztás is.

Mindenekelőtt elmondta, hogy örül, hogy már több, mint 200 ezer ember elment szavazni és arra buzdított mindenkit, hogy vegyen részt a szavazáson.

Ahogy mi is megírtuk, az online leadott szavazatok száma nem éri el a 7%-ot sem, ami rendkívül alacsony arány. Karácsony Gergely elmondta, hogy 100 000 ember regisztrált az online szavazásra, azonban, hogy ezt ki is tudják szolgálni, ahhoz kapacitás bővítésre lenne szükség, ugyanis a voksolás leadása előtt minden regisztrált személynek egy videós operátornak be kell mutatnia az azonosító okmányait.

Karácsony elmondta, hogy a kapacitásbővítéshez le kellene a belső vitákat bonyolítani.

“Megmondom őszintén, kicsit pipa vagyok, mert vannak olyan pártok, akik nem örülnek annak, hogy ilyen sokan akarnak online szavazni” – mondta a főpolgármester és miniszterelnök-jelölt.

A videóüzenetben egyben elmondta, hogy megoldást fognak találni arra, hogy kiszolgálják azokat a jogos igényeket, hogy még sok ezren leadhassák online a szavazataikat.

A mai napig egyébként 201 467 személy járult az urnákhoz. Hogy kire és hol lehet szavazni, azt a Jövő TV ezen az oldalon tette közzé.

Jövő TV