Az egykori miniszterelnök reagál Karácsony Gergely tegnap elmondott beszédére, amiben azt állította, a 2010 előtti időszakhoz való viszony osztja meg az ellenzéket.

Gyurcsány Ferenc szerint éppen Karácsony Gergely az, aki a 2010 előtti időszakhoz kötődik, hiszen ő indul az akkori kormánypárt, azaz az MSZP színeiben, ellenben vele, aki új pártot alapított azóta.

Ki szakított az MSZP-vel és alapított új pártot 2010 után?
Ki szövetkezett az MSZP-vel és fogadja el annak támogatását 2010 után különböző posztokra jelentkezve?
” – szegezte kérdéseit a DK elnöke Karácsony Gergelynek.

Bár arra nem tér ki Gyurcsány, hogy az új párt megalapításával hogyan törölte el a 2010 előtti tetteit, valamint hogyan vonta vissza az igazságbeszédnek hazudott, valójában kiszivárogtatott bűnlajstromát, mostanra kijelenthető az az abszurdum, hogy nem csak a zuglói Tóth Csaba, de Gyurcsány Ferenc is kihátrált saját maga mögül és úgy csinál, mint ha semmi felelősség nem terhelné őt a 2006 és 2010 közötti időszak miatt.

A poszt egyben világossá teszi azt is, hogy ha Dobrev Klára nyeri meg a miniszterelnök-jelölti második fordulót, akkor az ilyen jellegű megnyilvánulásokkal valójában nem kormányváltás, hanem csak kormányzati személycsere valósulhat meg, ugyanis a DK hozzáállása és módszere ugyan az, mint a Fideszé. Tehát aki a DK-ra szavaz, az a Fideszre szavaz. – írja a Jövő TV