Farkas Péter Barnabásról, Ózd jobbikos alpolgármesteréről pár hete az Atv.hu hozta nyilvánosságra azt a fotót, amin az látszik, hogy a politikus náci karlendít egy múzeum előtt, aminek a fala zsidőellenes feliratokkal van telefirkálva.

az Atv.hu által közzétett kép Farkas Péter Barnabásról

Az alpolgármester próbálta megmagyarázni a megmagyarázhatatlant, elmondása szerint itt csak a társainak integetett, minden más aljas rágalom. „A kéztartásom nem náci karlendítés volt, hanem egy pillanatfelvétel erről az integető mozdulatomról, aljas rágalom ennek ellenkezőjét belemagyarázni” – mondta az első képre.

Az eset után az LMP megvonta tőle a támogatását az előválasztáson, Karácsony Gergely pedig vállalhatatlannak tartotta a cselekedetét, és elmondta, hogy szerinte nincs helye a közéletben ezek után.

A Nap Híre nevű, ATV-hez közeli oldalon hétfőn publikált újabb felvétel láthatólag ugyanazon az alkalmon készült, mint az előző fénykép, a lengyelországi holokausztmúzeumnál, ahol Farkas „Jude” feliratok és korabeli náci tábla előtt áll és szintén az összetéveszthetetlen mozudulatot produkálja.

Újabb karlendítős kép került elő az ózdi jobbikosról
Forrás: naphire.hu

Az előválasztás alatt a DK és a Jobbik sem vonta vissza a támogatását Farkastól, a második kép nyilvánosságra kerülése óta pedig sem a pártok, sem pedig az érintett nem nyilatkozott.