A büszke apa Facebook bejegyzésében adta követői tudtára, hogy egyszerre tölti el mérhetetlen boldogság, és némi atyai aggodalom.

Bejegyzésében a hegedűművész elárulta, hogy fiát felvették a világ legjobb zenei iskolájába, a New York-i, a Juilliard-ba.

„Egy álom, ami megvalósult Kedves barátaim! Az ember életében vannak olyan pillanatok, amelyek meghatározzák egész sorsukat, a jövőjüket. Vannak olyan helyek és helyzetek, amelyek egész életünkben fontossá válnak. Jó szívvel fogunk majd rá visszaemlékezni még akkor is, ha épp abban a pillanatban félve, aggódva érkezünk ide.

Majd négy évtizeddel ezelőtt én magam is egy félénk gyerekként álltam egy épület előtt, és édesapám aggódva, féltve fogta a kezem. Az a pillanat életem legfontosabb mérföldkövévé vált. Édesapám ekkor vitt el az ország akkori legjobb iskolájába, hogy a legjobb tanároktól, zenészeitől tanuljak. A világhírű Rajkó zenekarba. Innen indult a zenészi pályám. Innen építettem a karrieremet. Ma, majdnem négy évtized elteltével hasonló helyzet állt elő. Ma én fogom a gyermekem kezét. Ugyanúgy aggódva, féltve, ahogy édesapám tette.

Itt állok most a fiammal a világ egyik legjobb és legszínvonalasabb iskolája előtt, New Yorkban, a Juilliard épülte előtt. Egy olyan iskola, egy olyan egyetem előtt, ahová a világ legtehetségesebb gyermekei közül is nagyon kevés diákjának van lehetősége bekerülni. Magyarországról pedig még kevesebbnek. A Juilliard School zenész- és színészképző egyetem a világ legjobb iskolája, ahol csak a tudás és a tehetség számít. Számos nemzetközi hegedűverseny győztese és díjazottjaként, hosszú felvételi vizsgák és felkészülések után a fiam, Zoli most fog belépni ebbe az intézménybe, hogy elinduljon egy olyan pályán, amire pici gyermekkora óta készült. Még csak 16 éves, de bizonyos szempontból most válik felnőtté. Egyedül kell megbirkóznia a feladatokkal, helyt állnia a világ egyik legnagyobb, legpezsgőbb városában, New Yorkban. Új világ, új emberek, új kihívások várnak rá.

Én pedig könnyes szemmel, kicsit féltve, de büszkén engedem el erre az útra, hogy beteljesíthesse az álmát, és az én álmomat is. Hogy valósággá váljon nem csak az amerikai, hanem a magyar álom is. Életemnek ezt a boldog pillanatát szerettem volna megosztani veletek, önökkel, hogy a közös bátorításunk még nagyobb erőt adjon Zoli fiamnak a következő évekre. Szeretettel üdvözlünk mindenkit innen, New Yorkból, Isten áldja Önöket!” – olvasható a bejegyzésben.

Kiemelt fotónk forrása: wikimedia.org