Márki-Zay Péter vasárnap délelőtt facebook videóban jelentkezett be, hogy elindult az ellőválasztás második fordulója, és mindenkit szavazásra buzdít.

„Önöket arra kérem, hogy ha hazánk sorsán változtatni akarnak, akkor feltétlenül és minél nagyobb számban vegyenek részt most a következő hét napban az előválasztáson” – mondta a videóban. Hozzátette, hogy az alacsony részvétel Dobrev Klárának kedvez.

A szavazásra buzdítás mellett elmondta, hogy a mért adatok alapjánő le tudná győzni jövőre Orbán Viktort, azonban Dobrev Klára alulmaradna. Aggodalmát fejezte ki, hogy a fideszesek ennek tudatában is elmennek szavazni a DK jelöltjére.

„Sajnos nem zárható ki, hogy most Dobrev Klára mellett nemcsak a DK, hanem még a Fidesz is mozgósítani fog, ezért a választási csalás leleplezésére jutalmat ajánlunk fel. Összesen egymillió forint jutalmat fogunk fizetni azoknak, akik szervezett választási csalást tárnak fel, akik fideszes hátsó szándékot tudnak bizonyítani, adott esetben a választás meghackelése érdekében” – mondta Márki-Zay Péter.