A Baranya Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés és garázdaság miatt nyújtott be vádiratot négy fivérrel szemben, akik 2020. júliusában súlyosan bántalmaztak egy testvérpárt, és egyiküknek életveszélyes sérülést okoztak.

A vádirat szerint a négy vádlott azért kereste meg az idősebb sértettet, mert ő korábban szóváltásba keveredett egyikük feleségével.

A vádlottak ezért gépkocsiba szálltak, és az idősebb sértett lakóhelyéhez hajtottak. Amikor észrevették a férfit – aki az öccsével egy buszmegálló közelében tartózkodott -, odafutottak hozzájuk, azonnal fenyegetni, ütlegelni kezdték őket. Ennek során a sértetteknél lévő lapáttal és deszkával is bántalmazták őket.

Az idősebb férfi 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, öccse azonban közvetlen életveszélyes állapotba került, ugyanis a bántalmazás során eltörött a koponyája.

A főügyészség a négy férfi egyikét életveszélyt okozó testi sértés bűntettével, társát súlyos testi sértés bűntettével, míg a többi vádlottat garázdaság bűntettével vádolja.