Szerda délelőtt adták át a nagyharsányi óvodában azt az üvegházat, mely felépítésének lehetőségét a DDC Zöld megoldások pályázatán nyerte el az intézmény.

Kovács Zita, az óvoda vezetője az ünnepélyes szalagátvágás előtt felidézte: a DDC egymillió forintos támogatását élvező Ehető óvodaudvar projekttel a Nagyharsányi Óvoda azt a célt tűzte ki, hogy a gyermekek minden évszakban friss és egészséges zöldségekhez jussanak, valamint szemléletformáló módon már egészen fiatalon megismerkedhetnek az önellátás fogalmával. Mint felidézte, az üvegházban lévő növényeket az ovisok szorgos kezei ültették és gondozzák.

A Duna-Dráva Cement Kft. a DDC Zöld Megoldás-pályázatot azzal a céllal indította útjára, hogy forrást biztosítson a helyi közösségek önszerveződő kezdeményezései számára környezetük zöldebbé tételéhez, a helyi infrastruktúra környezettudatosabb hasznosításához, valamint hozzájáruljon a természeti, környezeti értékeinek megismeréséhez és a környezeti nevelés előmozdításához.

Guth Zoltán megjegyezte, hogy a pályázat keretein belül az elmúlt tizenegy évben összesen hetven millió forint talált gazdára. Könnyen elképzelhető, hogy a projektnek folytatása is lesz, ugyanis a pályázatot idén is kiírták – emlékeztetett a DDC kommunikációs vezetője. – tudtuk meg a siklosihirek.hu-tól.