Márki-Zay Péter hétfőn sajtótájékoztatót tartott, ahol elmondta, hogy a Fidesz lejűrató dokumentumokat adott át róla a Demokratikus Koalíciónak a kampány időszaka alatt. Ezeket a dokumentumokat egy héttel ezelőtt a DK vezetői egy személyes egyeztetés alkalmával adták át Márki-Zay Péternek.

„…ezek összegyűjtött lejárató anyagok a személyem ellen… Emlékezzünk tehát mindazokra a pártállami, a kommunizmus legsötétebb idejét idéző megfigyelésekre és profilozásokra, amiket az ellenzékkel szemben a Fidesz rendszeresen megenged magának. Ez a dosszié csak egy újabb példánya” – mondta a videóban az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje.

A dokumentumokat a sajtó jelenlévő munkatársai megtekinthették és le is fotózhatták, egy rövidídett anyagot pedig az internetre is feltesznek majd, mondta Márki-Zay. Hozzátette, korábban már az ő hivatali számítógépén is találtak kémszoftvert.

Márki-Zay kiemelte, hogy saját személyét illetően teljes transzparenciával rendelkezik.

„Semmilyen elektronikus lábnyomom nincs. Ha úgy tetszik, nem bizalmas, vagy ha bizalmas is a levelezésem, semmi olyan nincs benne, amit szégyellni kéne” – mondta.

A Demokratikus Koalíció a kapott anyagot nem has7ználta fel a kampányban Mrki-Zay ellen, azonban nem árulták el, hogy kitől kapták személyesen.