Megszületett a jogerős ítélet a velencei bíróságon a 2017-es tragikus buszbaleset ügyében. A baleset 2017. január 20-án történt, Verona és Velence között, az A4-es autópályán. A buszban a Színei Merse Pál Gimnázium tanulóit, illetve tanárait szállították, majd az éjszakai órákban egy oszlopnak csapódott és kigyulladt, ami miatt, többen az ütközés következtében, mások a felcsapó lángok között vesztették életüket. Összesen 18-an meghaltak, 26-an pedig megsérültek. Ez volt az elmúlt két évtized legsúlyosabb közlekedési balesete.

Az elsőfokú ítélet egyértelműen kapcsolatba hozta a sofőr alvászavarát a tragédiával, akkor 12 évre ítélték V. János buszsofőrt. Másodfokon aztán ezen jelentősen enyhítettek, pontosan a felére, 6 év letöltendő börtön vár V. Jánosra.

V. János egyébként nem jelent meg a Velencében tartott tárgyaláson. Büntetését Olaszországban kell letöltenie, ezt legkésőbb 4-5 hónap múlva meg is kell kezdenie. A vétkes sofőrt Olaszországban örökre eltiltották a járművezetéstől, miközben itthon sikeresen szerezte vissza a jogosítványát.

Forrás: 24.hu