Egy demokráciának az alapja a diverzitás, a többpárt rendszer, az, hogy minden választó találhat a kínálat között olyan pártot, ami számára megfelelő. Személy szerint egyáltalán nem vagyok híve az angolszász választási rendszernek, ahol gyakorlatilag két nagy párt (Republikánus-Demokrata az Államokban, és Munkáspárt-Konzervatívok az Egyesült Királyságban) uralja a politikai teret, a kispártoknak pedig vajmi kevés esélyük van arra, hogy bejussanak a törvényhozásba. Annak ellenére sem, hogy mindkét országban rendre van pár millió ember, aki nem a nagyokra szavaz, ám a szavuk érdekképviselet nélkül marad. Magyarország is vészesen ebbe az irányba tart, ahol két nagytömb, a jelenlegi kormánypártok és az ellenük összefogó sokpárti ellenzék uralhatja le a következő választást, választásokat.

Ennek fényében kifejezetten üdítő, hogy a Magyar Kétfarkú Kutyapárt külön indul, nem lépnek vissza, nem fogadták el a biztos befutó helyet, és képviselni fogják azon honfitársaink hangját, akik sem a Fidesz-KDNP-ből, sem a hatpárti ellenzékből nem kérnek. Mert vannak ám szavazók túl az Orbán-Márki-Zay-Gyurcsány-Semjén tengelyen is, méghozzá nem is kevesen. Ezen szavazók elárulása lett volna, ha Kovács Gergely elfogadta volna az ellenzéki pártok ajánlatait, a biztos befutó helyeket a listán.

Persze az O1G-szavazók most ezerrel nyomatják azt a butaságot, hogy az MKKP a Fidesz szekerét tolja, és van merszük elindulni az összefogás jelöltjeivel szemben. Egyrészről ha az ellenzék önmagát komolyan veszi, akkor nem ijedhet meg egy viccpárttól (bennem azért felmerül a kérdés, hogy tényleg a Kétfarkúak a viccpárt a jelen felhozatalban? – a szerk), ha valaki Orbán Viktor legyőzésére, és a NER ledöntésére készül, annak egy pár százalékon álló párt nem lehet ellenfél. Ha az ellenzék az előválasztás során tényleg a legjobb, legalkalmasabb, legtisztességesebb jelölteket választotta ki az egyéni körzetekre (személy szerint ezzel akadnak fenntartásaim, bőven), akkor a szavazók őket fogják választani. Ha esetleg mégsem így történt, hanem esetleg olyan jelöltek is indulni fognak, akik nem hitelesek, akiknek zűrös a múltjuk, akkor meg legalább a választóknak lesz alternatívája a szavazólapon.

Roppant mód örülök annak, hogy 2022 tavaszán nem csak az egyik, és a másik között lehet majd választani. Bízom benne, hogy nem csak a Kétfarkú Kutyapárt, hanem a Polgári Válasz, vagy a Le az Adók 75%-ával Párt is indulni fog a választásokon, és minél több magyar állampolgár fog tudni élni a szavazatijogával. Aki a mostani kormányban látja az alternatívát, ő szavazhat a Fideszre. Aki bármi áron le szeretné váltani a mostani kormányt, ő szavazhat az ellenzéki összefogásra. Aki nem kíván az establishmentre szavazni, és akinek fontos, hogy egy párt végezzen társadalmilag hasznos munkát a közpénzekből, annak opció lehet a Kétfarkú Kutyapárt. Aki hagyományos jobboldali-polgári eszmékben hisz, voksolhat Bencsik János Polgári Válaszára. Aki esetleg libertáriánus, annak opció lehet a LA75. És persze a kommunisták sem maradnak ki a jóból, Thürmer Gyulára is mindig lehet számítani.

Virágozzék minden virág, avagy még egy farkat, minden kutyára!