A Direkt36 újságírói derítettek fényt arra, hogy a Fidesz paksi szervezetének korábbi elnökétől, Kovács Sándortól legalább 264 millió forint értékben kötöttek ingatlanbérleti megállapodásokat a Paks2 orosz beruházó cégei annak ellenére, hogy az építéshez szükséges engedélyek továbbra sem állnak rendelkezésre.

A Telexen megjelent cikkből kiderült, hogy a nyilvános adatok szerint Kovács a legnagyobb összegű szerződést idén szeptemberben kötötte. Ez arról szólt, hogy a politikus egyik cége, a Fabrostone Kft. bruttó 254 millió forintért adja bérbe az egyik ingatlanját az oroszoknak 36 hónapra.- Hirdetés –

Kovács vállalkozásai ezenkívül is kötöttek bérleti szerződéseket, méghozzá négy hónapra adott bérbe egy 105 négyzetméteres helyiséget 3,8 millió forintért.

Kovács Sándor 2017-ben lett a paksi Fidesz elnöke, később pedig a város egyik alpolgármestere. A politikusról 2017-ben a Népszava írta meg, hogy az önkormányzati képviselői posztja mellett egy önkormányzati cég igazgatóságába is bekerült, miközben ez a két tisztség összeférhetetlen egymással. A Tolna Megyei Kormányhivatal később meg is állapította az összeférhetetlenséget, Kovácsot pedig visszahívták a céges tisztségéből, ami a lap szerint több mint bruttó 600 ezer forintos fizetéssel járt.

A politikus 2019-ben felhagyott a közéleti szerepvállalással, nem indult újra a helyi Fidesz elnöki posztjáért, és az alpolgármesterségről is lemondott. Ismerősei szerint azóta az üzleti tevékenységére koncentrál, ennek során a burkolatgyártó cégeinek irányítása mellett ingatlanokat újít fel és ad bérbe Pakson – derült ki a Direkt36 újságírójának cikkéből.

További részletek a Telexen megjelent írásban.

via, Jövő Tv
Forrás: Telex.hu
Kiemelt kép: Wikipédia