Az egykori maffiavezér egyre hangsúlyosabban fejti ki politikai álláspontját a közösségi médiában. Szeptemberben a Youtube-ra feltöltött videójában elmondta, teljes mértékben az ellenzék győzelmének szurkol. Teszi ezt annak ellenére, hogy elítéli mindkét oldalon a személyeskedést és gyűlöletkeltést.

„Ha mi is ugyanezt tesszük, akkor mennyivel lennénk különbek, mint a fideszesek” – mondta a videóban.

Tasnádi Péter korábban az ellenzék által szervezett oktober 23-i megemlékezésre is ellátogatott.

Tasnádi Péternek igencsak kalandos pályafutás áll a háta mögött. Az általa alapított őrző-védő cégekben a küzdősportokhoz kapcsolódó tevékenysége kapcsán megismert sportolókat alkalmazta, akikkel a rendszerváltás utáni bizonytalan gazdasági helyzetben pénzbehajtással, majd uzsorakölcsönzéssel is foglalkozott.

1992. szeptember 28-án látványos körülmények között letartóztatták. A testépítősportban jeleskedő I. Attila jelentette fel Tasnádit, mert az állítólag emberein keresztül megfenyegette, hogy ha nem adja vissza a korábban neki adott 50 ezer forint „szponzori díjat”, akkor megölik. Egy év múlva a Pest Megyei Rendőrség bizonyítottság hiányában lezárta a nyomozást, de 1997-ben a nyomozás által feltárt egyéb bűncselekményekben bűnösnek találták és két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

13 hónapos előzetes letartóztatás után szabadult és végleg beírta magát a magyar közéletbe, mint az első magyar „keresztapa”.

1999-ben ismételten letartóztatták a Ferihegyi Repülőtéren, mikor Hollandiából visszatért az első magyar K1-es válogatottal. 2002-ben a Legfelsőbb Bíróságon született meg a jogerős ítélet, amelyben önbíráskodás, súlyos testi sértés és adócsalás miatt négy és fél év börtönt szabtak ki rá. Mivel 1999-es letartóztatásakor az 1997-es ítélet próbaideje még tartott, így ez is letöltendőre változott.

2008-ban ismét letartóztatták. Az ügy a fellebbezések után végül a Kúriáig jutott, ahol 2012. februárjában született meg a jogerős ítélet. Ebben bűnszervezetben elkövetett kétrendbeli emberölés előkészületében, kétrendbeli, felbujtóként elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés bűntettében, felbujtóként elkövetett, maradandó fogyatékosságot okozó testi sértésben, közveszéllyel való fenyegetésben, rongálásban, csalásban, személyes szabadság megsértésében, közveszélyokozásban, zsarolásban, és súlyos testi sértés kísérletben találták bűnösnek. Mindezekért hét év börtönbüntetésre és közel hétmillió forint vagyonelkobzásra ítélték. 

2016. szeptember 16-án szabadult a tiszalöki börtönből.

2017 tavaszán egy autólopási ügyben vették őrizetbe. Ennek az ügynek a tárgyalása, amelyben orgazdasággal vádolják, 2019-ben kezdődött PKKB-n.

Alig két héttel azután, hogy 2021 tavaszán több sajtóorgánum is arról írt, hogy szegényen, kisnyugdíjasként tengeti az életét,ismét letartóztatták és csoportosan elkövetett önbíráskodással gyanúsították meg.

Forrás: Wikipédia
Kiemelt kép: Tasnádi Péter facebook oldala