Már nyáron megjelentek rendőrautók Kásler Miklós, az emberi erőforrások miniszterének Budakesziben található háza előtt, mostanra azonban már 24 órában őrzik egy lakóbusszal és egy civil rendőrautóval. Míg korábban csak esténként áll egy hagyományos jelzésekkel ellátott rendőrautó az ingatlan előtt.

Az üggyel kapcsolatban rendőrség a Népszava kérdésre azt a választ adta, hogy „miniszter úr személyi védelmét a Készenléti Rendőrség saját állományával és saját tulajdonú járművekkel végzi a büntetőeljárással összefüggésben személyi védelemben részesíthető személyekről és a személyi védelem ellátásának szabályairól szóló rendelet alapján. További részletekről a rendőrség nem adhat tájékoztatást.”

Arról tájékoztatást nem adtak, hogy a büntetőeljárás pontosan mivel kapcsolatban zajlik.

Erről az Emmi által kiadott közlemény szolgálhat valamelyest magyarázattal, amiben azt írják: „Az ellenzéki média inkább azokkal foglalkozzon, akik miatt a miniszter és családja kénytelen elszenvedni azokat a méltatlan támadásokat, amelyek nem riadnak meg attól sem, hogy egy köztiszteletben álló kormánytagot életveszélyesen megfenyegetnek„. Ez alapján az gyanítható, hogy a 24 órás rendőri jelenlét mögött egy életveszélyes fenyegetés állhat.

A Népszava azon kérdéseire, amik tisztázhatnák a kialakult helyzetet sem a miniszer titkársága sem a Központi Nyomozó Főügyészség sem az ORFK nem adott még választ.