Orosz Bernadett egyike a több százezer bántalmazott magyar nőnek, 2019 novemberében lett ismert amikor a brutálisan összevert arcáról képeket töltött fel a közösségi oldalára. Nemrég emeltek vádat a volt párjával szemben, hamarosan kezdődnek a tárgyalások. A Blikk készített vele interjút, arról, hogy miért szállt be a politikába, és miért pont az LMP színeiben tette azt.

Orosz elmondta, hogy több párt is megkereste, de ők álltak ki a kezdetektől az egyik legaktívabban mellette a közügy képviseletében, és helyi szinten, Miskolcon ők ajánlották fel a segítségüket. Már tagja is a pártnak. Megígérték, hogy a jószándékú törekvéseibe és elveibe nem szólnak bele és támogatják őt.

Egyedül vívta sokáig a harcát, a nők elleni erőszak ellen, azonban szerinte továbbra sem elég hatékonyak a meglévő jogszabályok, az elmúlt két évben azt próbálta elérni, hogy az erőszakos elkövetők büntetésére Magyarországon is legyen egy alkalmazható irányelv, de erre civilként már nem volt több lehetősége, ezért is szállt be a politikába.